Datum provedbe: prvi ili drugi tjedan u mjesecu lipnju (točan datum će se odrediti nakon dogovora s ravnateljima/ravnateljicama škola)

Mjesto: Ulica Pavla Hatza 23/5, 10 000 Zagreb

Prostor Saveza Roma u Republici Hrvatskoj „KALI SARA“

Središnja knjižnica Roma u Republici Hrvatskoj

Multimedijalna dvorana (laptop, govornica, zvučnici, projektor, projekcijsko platno, stolice) zbog poštivanja epidemioloških mjera optimalno bi bilo da u njoj boravi istovremeno ne više od 20 ljudi.

Način provedbe programa:

Ovakvim bi se projekcijama na temu romskog života i umjetnosti omogućila veća vidljivost romske manjine uzrastu koji nije opterećen predrasudama odraslih i koji će, stječući pravu sliku o zajedništvu i različitosti, dobivajući uvid da raznolikost obogaćuje a ne sputava i negira, doprinijeti postupno sve većoj uključenosti Roma u društveni život i aktivnosti.

Djecu bi se nakon projekcija u primjerenom obliku upoznalo s knjižnicom i tim bi ih se putem također ukazalo na njima zanimljive činjenice iz života Roma.

Na kraju bi za sve prisutne bio organiziran catering primjeren djeci i trenutnoj epidemiološkoj situaciji sa zapakiranom hranom i sokovima.

Zajedničko fotografiranje.

Kontakt:

Središnja knjižnica Roma u RH

knjiznica@kalisara.hr

mob knjižničarke: 091 738 5880

radno vrijeme: od 8 do 16h od ponedjeljka do petka

Svi zainteresirani za gledanje filma moraju prije najaviti svoj dolazak na dani broj mobitela knjižničarke ili na službeni e-mail knjižnice!