Pozivamo Vas na ovogodišnje obilježavanje Noći knjige u novootvorenoj Središnjoj knjižnici Roma u Republici Hrvatskoj. U nastavku se nalazi detaljan program događanja za 23.04.2021.

Za sve one koji nikako neće moći osobno prisustvovati, a imaju želju sudjelovati u programu, dio aktivnosti moći će pratiti preko Zoom aplikacije od 14 do 16h!

Učlanjenje u Knjižnicu ovaj će petak biti besplatno za sve posjetitelje!

Također, bilo bi nam drago da u programu sudjelujete i ispunjavanjem ovog upitnika o vašim ljekovitim knjigama:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdlsz-VJ4aniSYJzHKyAO9N7JAfygyX0nj4pBBYQzHpfH_OnA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Upitnik je vrlo kratak, a prikupljene ćemo informacije koristiti za izradu stabla s ljekovitim knjigama!

PROGRAM ZA NOĆ KNJIGE (23.04.2021.)

Knjige u doba Corone

Knjižnica će 23. travnja 2021. biti otvorena od 10 do 20h, a posjetitelji knjižnice moći će sudjelovati u radionicama, predavanjima, prikazivanju filmova i slušanju romske glazbe.

Ujutro od 10 do 11h za posjetitelje će biti organizirano vodstvo kroz knjižnicu i upoznavanje s njezinom građom i raznim sadržajima koje pruža svojim korisnicima.

Za sve one koji zbog epidemiološke situacije neće moći osobno prisustvovati programu – u terminu od 14 do 16h bit će organizirana PowerPoint prezentacija koju će se moći pratiti preko Zoom platforme. Zatim ćemo održati projekciju kraćeg filma ili videa romske tematike i održati kraću diskusiju.

U popodnevnom terminu od 17:30h u knjižnici će biti održana kreativna radionica na kojoj će svi sudionici na zelenom listiću napisati naslov knjige za koju smatraju da je na njih djelovala ljekovito i taj listić zalijepiti na prazni hamer papir. Nakon radionice, hamer papir s ljekovitim knjigama izložit ćemo u prostoru knjižnice kao trajni podsjetnik na održanu radionicu i ljekovitost knjige!

Molimo sve zainteresirane za sudjelovanje u programu i obilazak knjižnice da nam se do četvrtka 22. travnja u 15 sati jave na e-mail knjiznica@kalisara.hr ili na broj 091 738 5880 zbog praćenja epidemioloških mjera i organiziranje događaja.

Aktivnosti u knjižnici bit će provedene poštujući aktualne epidemiološke mjere.

Veselimo se Vašem dolasku u Središnju knjižnicu Roma za ovogodišnju, našu prvu Noć knjige!